Пређи на главни садржај

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ У ПРОЈЕКТУ “ПОНОСНА КАРТИЦА”

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић и предсједник Управног одбора Фондације “За живот” Драган Дакић потписали су данас Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта “Поносна картица”, који омугућава попуст вишечланим породицама приликом куповине роба и услуга код одређених привредних субјеката.


Пројекат се односи на породице са троје и више дјеце, од којих је барем једно малољетно. Картица гласи на мајку или стараоца/издржаваоца дјеце, а њену намјенску употребу гарантује Фондација “За живот”, који је ексклузивни носилац франшизе за територију БиХ.

Јеринић је рекао новинарима да је ријеч о наставку пронаталитетне политике коју спроводи Градска управа и позвао локалне привреднике да се прикључе програму.

Он је позвао вишечлане породице да искористе бенефите које картица пружа и најавио да ће информације за добијање картице бити објављене на интернет страници Града, путем медија или грађани могу лично да се информишу у Градској управи.

Дакић је навео да корисници картице могу очекивати велике финансијске уштеде, а према досадашњем искуству у око 10 локалних заједница у Српској, које учествују у програму.

Он је рекао да је ријеч о природној сарадњи са Добојем, за који каже да већ реализује завидне пројекте на пољу пронаталитетне политике.

Дакић као искорак пројекта у овој години наводи то што ће Градска управа Добој платити трошкове израде веб-шоп интернет странице друштвено одговорним привредницима који се прикључе овом програму.

Састанку је присуствовао и предсједник добојског Удружења вишечланих породица “Четири плус” Оливера Недић, која очекује да ће више од 200 вишечланих породица са овог подручја остварити завидне финансијске бенефите.

Она је задовољна што се Добој прикључио програму с обзиром да локалне заједнице нису у могућности да саме изнесу терет пронаталитетне политике без подршке привреде.

Коментари