Пређи на главни садржај

ШКОЛСКИ ОРМАРИЋИ ЗА ДЈЕЦУ - МАЊИ ТЕРЕТ НА ЛЕЂИМА!

Веома је значајно да дјеца већ на нивоу основне школе виде смисао у учешћу у животу њихове заједнице, те да се неки процес који су започели може завршити до краја.
Наши општински прваци и другопласирани на регионалном такмичењу из демократије, данас су разговарали са градоначелником Борисом Јеринићем и представили своје рјешење за проблем тешких торби.
Њихова ће иницијатива бити реализована у наредном периоду, а ова дјеца ће сигурно бити мотивисана да буду активни грађани и знаће како да контактирају изабране представнике власти у рјешавању проблема у њиховом граду.

Градоначелник је прихватио да се њихов приједлог упути у процедуру како би се проблем тешких школских торби ублажио на локалном нивоу, и то конкретним мјерама, које су осмислили ученици. Проблем тешких торби потребно је рјешавати системски, на нивоу ресорног министарства, али је важно да ученици и до тада нађу рјешење на нивоу локалне заједнице.

Веома је важно за ученике што градска управа препознаје да млади могу утицати на промјене у својој заједници и у томе им је спремна дати подршку.

Светосавцима је градоначелник Јеринић као мотивацију да наставе радити на својим пројектима уручио награде.

Овај пројекат као и све иницијативе ученика и наставника подржава и директорица школе Бранка Кондић.

Коментари