Пређи на главни садржај

У РЕДУ ЗА ОДЛАЗАК - Made by Додик, Жељка & Cо.

Словеначки конзулат у БЛ.
Made by Додик, Жељка & Cо.

Нико од ових људи не иде због климе, из досаде, из обијести, истина је, иду из различитих разлога - због незапослености, недостатка владавине права, лошег образовања, здравства, непостојања правде, заташканих убистава, немогућности да школују своју дјецу, али један разлог им је заједнички, иду јер желе задржати достојанство и не желе допустити да их медиокритети газе.
Овако ћемо и ми, ако се не пробудимо, схватимо да сат откуцава, да нисмо ни ми за "бацити", имамо право на бар мрвицу достојанственог живота, да не живимо у страху кад ћемо банкротирати, нећемо имати шта дати за ужину дјеци, као што неки наши суграђани одавно немају. 
Наша прелијепа Република Српска је талац групе људи који су јој и "бубреге" продали и сад као лешинари вребају да није шта остало а да се да уновчити, док лако преводе "жедне преко воде" причама о патриотизму. 
Ево њиховог патриотизма, овдје на ове двије слике. 
И као што је једна паметна жена једном рекла за једну мајку са петоро дјеце с којом су новинари разговарали испред овог конзулата, о разлозима одласка...па зар нема нико од политичара да ту вриједну жену узме за руку, извуче из тог реда и пита шта њој и њеној породици треба да би остали овдје!? 
Данас сам је срела, па се сјетих и тог њеног питања...е моја браћо и сестре, нема никог ни паметног ни добрнамјерног у тој режимској својти. Има само још лешинара који "оштре чула" не би ли од неког ресурса који је преостао извукли себи још нешто, не знам куд ће са толико, враг их однио и лешинаре.

Коментари